Особе са трахеостомом могу одржати квалитетан начин живота и након хируршке интервенције. Правилна употреба и упознавање са медицинским средствима која то омогућавају није компликована и може се савладати у кратком временском року.

Audiovox
 је од 2012. године заступник фирме FAHL, чији специјализовани производи су намењени управо особама са трахеостомом. Широка палета производа доступна је у Србији у представништвима Audiovox. На тај начин је решење за све функционалне или естетске захтеве управо на дохват руке.

Посебан Audiovox број телефона 062/88-35-129 омогућава да брзо и лако дођете до одговора и савета на свако вама важно питање, као и да научите нешто ново. Можете нас контактирати и путем емаил адресe info@audiovox.rs. Ступићете у контакт са др Александром Миљковићем и дипл.сурдологом Маријом Петковић.

Данас се у свету због бројних негативних својстава све ређе користе металне каниле. У европи чак 98% људи користи пластичне и силиконске каниле. Метална канила је термо неосељива, постоји само без кафа, осетљива на механичке утицаје, танка (велики ризик од повреда и некрозе трахеје). Не могу се користити код зрачења и магнетне резонанце. Због свих ових негативних карактеристика металних канила препорука је да корисници користе силиконске и пластичне каниле код којих су ови недостаци одклоњени.

ТРАХЕАЛНА КАНИЛА је цев која се поставља у трахеостому (отвор на предњој страни врата коме претходи хирушки захват). Састоји се од цеви каниле и штитника који има две рупице са стране за уметање траке за фиксацију каниле око врата.
Могу бити од различитог материјала, данас се најчешће користе пластичне и силиконске због удобности и квалитета материјала. Величина и пречник каниле се одређује индивидуално за сваког корисника према пречнику душника и отвора трахеостоме. Дужина се такође прилагођава сваком пацијенту. Како би канила била конфорна за ношење произвођач је акценат ставио на термосензитивност и лакоћу материјала.

Од широке палете FAHL-ових производа издвајамо:

КАНИЛЕ
– пластичне и силиконске, различитих величина и промера, термосензитивне, са или без сито фенестрације, са или без унутрашње каниле, лаке за одржавање и коришћење.

ФИЛТЕРИ
• ХМЕ – познатији као вештачки нос, који има улогу да врати неке од изгубљених респираторних функција носа
• ТРАХЕАЛНИ – обезбеђују баријеру, смањују брзину струјања ваздуха и истовремено пружају визуелну заштиту.

ОСНОВНЕ ПЛОЧЕ
– самолепљиви систем за ХМЕ или говорне вентиле. Бирају се у складу са анатомијом трахеостоме и  типа коже у намери да се достигне дужи период ношења са оптималном везаношћу.

КОМПРЕСЕ
– штите кожу од притиска како би се избегао бол, притисак и некроза ткива као и да упијају секрет из трахеје.

МАРАМЕ
– урађене од најфинијег микрофибера који спречава продирање страних тела и задржава избачени секрет. Доступне у различитим бојама и дезенима. Лаке за одржавање.

ПОРТИКЛЕ
– имају заштитну, визуелну и практичну улогу.

ЗАШТИТА ЗА ТУШИРАЊЕ
– пластична која се поставља на саму канилу и силиконска која штити трахеостому од продирања воде и сапунице.

ОКОВРАТНИЦИ
– причвршћују штитник и самим тим обезбеђују бољу стабилност каниле

СРЕДСТВА ЗА ХИГИЈЕНУ
• OPTICIT – течност за дезинфекцију канила
• OPTIBRUSH – четкице за механичко уклањање нечистоће са каниле

За детаљније информације у вези свих FAHL производа можете нас позвати на број телефона 062/88-35-129 а можете се обратити и путем емаил адресe info@audiovox.rs. Ступићете у контакт са dr Александром Миљковићем и дипл.сурдологом Маријом Петковић.