ФИЛТЕРИ

Након ларингектомије, ваш нос и горњи дисајни путеви више не раде како би „климатизовали“ ваздух који удишете. То често за последицу има прекомерно стварање слузи и кашљање, губитак даха и губитак снаге. Међутим ако на стоми имате ХМЕ ваше ће се компликације ублажити

  • температура ваздуха који удишете ће бити виша
  • ваздух који удишете ће бити влажнији
  • повећећете свој „отпор дисања“ (то је врло важно за максимално коришћење плућа)
  • „клима“ Вашег система за дисање ће бити константна и мање осетљива на сезонске промене или промене температуре и влажности спољашњег и унутрашњег простора.

Вишеструке студије утврдиле су да редовна употреба ХМЕ филтера побољшава квалитет живота. То је зато што мање кашњете и стварате мање слузи. Утврђено је да су стања попут депресије, тескобе, умора и недостатка сна све ређа а друштвени аспект живота све бољи.

По квалитету филтрације, загревања и влажења ваздуха компанија FAHL издваја: 

ХМЕ ФИЛТЕРИ

ХМЕ филтери климатизују ваздух, чувају доње дисајне путеве, побољшавају квалитет говора и једноставни су за употребу.

ХМЕ делује као вештачки нос и враћа неке од изгубљених респираторних функција носа. Како би се спречила иритација дисајних путева од стране сувог ваздуха, прашине и штетних честица из ваздуха неопходна је употреба филтера. Специјална пена унутар ХМЕ касете греје и влажи ваздух који пацијент удише.

ХМЕ филтер касете су са конекцијом од 22 милиметара и могу се монтирати на одговарајућу канилу или основну плочу.
Захваљујући овим филтерима корисник: лакше дише, мање кашље, има мање секрета, побољшава се говор, боља је друштвена удобност.

У понуди су:
LARIVOX HME – већи отпор ваздуха
LARIVOX HME HIGH FLOW – мањи отпор и лакши проток ваздуха у самом сунђеру.  За спортисте и активније кориснике

ТРАХЕАЛНИ ФИЛТЕРИ обезбеђују баријеру, смањују брзину струјања ваздуха, влажећи загревају удахнути ваздух. Истовремено пружају визуелну заштиту и на тај начин одређен ниво безбедности.

За детаљније информације у вези свих FAHL производа можете нас позвати на број телефона 062/88-35-129 а можете се обратити и путем емаил адресe info@audiovox.rs. Ступићете у контакт са др Александром Миљковићем и дипл.сурдологом Маријом Петковић.