КАНИЛЕ

 

DURATWIX
Препоручује се код трахеотомираних и ларингектомираних корисника. Направљена је од медицинске пластике и термосензитивна је (своје оптималне карактеристике развија на телесној температури). Врх каниле је заобљен како би се избегла иритација слузокоже трахеје. Штитник је мек и анатомски обликован. Покретљив је у свим правцима (360 степени), што омогућава флексибилност при покретању тела, самим тим омоућава стабилност каниле а спречава иритацију душника. Мењање унутрашње каниле је једноставно, по принципу завртња.

DURAVENT
Препоручује се и код трахеотомираних и ларингектомираних пацијената. Направљена је од меке медицинске пластике, лака је и термосензитивна. Специјална хексагонална брава омогућава брзу и сигурну фиксацују унутрашње и спољашње каниле. Штит каниле је изузетно флексибилан и спречава иритацију коже врата.
У понуди имамо са једном или две унутрашње каниле на које се могу постављати ХМЕ филтери.
У понуди су и DURAVENT каниле са ситасто-фенестрацијским отвором (има развијено сито које има много малих рупица које смањују микроаспирацију и урастање око ткива). Ове каниле се користе код пацијената са нетакнутим ларингсом или код пацијената са говорном протезом.

 

LARYNGOTEC
Силиконска канила која се препоручује код ларингектомираних пацијената.
Препоручује се код корисника код којих канила више није потребна, али је потребна стабилизација трахеостоме. Мека је, удобна и термосензитивна. Може се носити у току зрачне терапије или током снимања МРТ (ову могућност нуде све каниле осим канила са кафом). Ношењем је смањена могућност од притиска и некрозе на душник. Може бити и са конектором за ХМЕ филтере.
У понуди је LARYNGOTEC без и са ситасто-фенестрацијским отвором.

За детаљније информације у вези свих FAHL производа можете нас позвати на број телефона 062/88-35-129 а можете се обратити и путем емаил адресe info@audiovox.rs. Ступићете у контакт са др Александром Миљковићем и дипл.сурдологом Маријом Петковић.